Monday, September 26, 2016

Hoe Om 'N Werknemer Opleiding Plan Te Maak Vir Jou Restaurant Deel 2

Hoe om 'n werknemer opleiding plan te maak vir jou restaurant: Deel 2 In Deel 1 van hierdie drie-deel blog, ek het gepraat oor waar om te begin met jou opleiding plan, en die dikwels oor die hoof gesien stap vir die opstel van eenvoudige doelwitte. Hier, Ill bespreek skedulering, algemene opleiding metodes, en dokumentasie. Stel 'n skedule en daarby te hou As jy in die restaurant besigheid, wat jy reeds weet hoe belangrik dit is om voorraad en koste dop, en die bevordering van goeie gebruik om die meeste uit van jou ingrediënten kry jy wouldnt staatmaak op raaiwerk om uit hoeveel jy spandeer op Chanterelles elke week - Hoekom moet jy wees minder doeltreffend met jou tyd as jou geld? Sedert werknemer oorhoofse is een van die grootste koste in die diens industrie, jy moet dit so doeltreffend as moontlik te bestuur. Dit beteken die opstel van tyd opsy vir opleiding en die versekering van die skedule nagekom word. Dit is 'n uitbreiding van die opstel van duidelike goals - sy ook baie makliker gesê as gedaan. Baie restauranteurs staatmaak op 'n 8220; leer-as-you-go8221; sink-of-swem styl en strategiese hierdie benadering dikwels tot hoë omset en maak dit moeilik om vordering werknemer of pyn punte te bepaal, mors tyd en geld as 'n werknemer dit nie maak op hul eie. Met duidelike doelwitte en 'n stewige skedule, kan jy die vordering baie meer doeltreffend op te spoor en vas te stel waar die opleiding fokus of te sê as 'n werknemer isnt gaan dit baie gouer te maak. Vir elke taak posisie doel, stel 'n opleiding tyd. Bou hierdie tyd in die werknemers skedule. Jy kan 'n hele dag wy aan groep opleiding, of wy 'n vasgestelde bedrag van die tyd elke skof opleiding take. Maak nie saak hoe jy breek dit op, maak seker dat jy konsekwent en realisties is. Na 'n ruk, moet jy vertroud is met hoe lank dit neem gemiddeld vir 'n nuwe werknemer by 'n gegewe taak te absorbeer nie. Kry voorstelle van die werknemers wat die werklike opleiding sal verskaf. oefenmetodes Sedert die behoeftes van elke restaurant en sy personeel is uniek, dit is onmoontlik om te beveel 'n spesifieke mengsel van opleiding metodes wat die beste sal werk, maar die mees suksesvolle opleidingsprogramme gewoonlik staatmaak op 'n verskeidenheid tegnieke gebruik om sowel rente en behoud te verseker. Dit kan veral nuttig wees om dieselfde inligting in 'n ander manier te herhaal, byvoorbeeld met die werknemer eerste óf mondelinge of skriftelike opdrag, dan 'n demonstrasie, gevolg deur die werknemer die uitvoering van die taak self ontvang. Dit is algemeen bekend as die metode "Vertel-Show-Do" van leer en het bewys hoogs effektief in opleiding te wees. Hier is gelys 'n aantal opleiding metodes gebruik in die restaurant industrie-jy reeds die meeste van of al hierdie, kan gebruik of het jou eie aangepas. opdrag Demonstrasie Opdrag kan verbale, geskrewe, of in video of klank-formaat wees. Met die koms van goedkoop hand-held videokameras en gratis aanlyn hosting dienste soos YouTube en Vimeo, is video-opleiding besig om 'n baie traksie in restaurant opleiding, maar geskrewe materiaal is steeds noodsaaklik. Onderrig is dikwels die eerste stap in die maak van werknemers voorberei leerders, aangesien dit hulle inligting gee toegang terwyl hulle praktiese ontvang opleiding later. Hierdie metode behels die leerling meegaande n meer ervare werknemer en die waarneming van hulle terwyl hulle hul pligte uit te voer. Hierdie metode het die voordeel van die leerling om die werklike wêreld scenario's bloot te stel aan die werk, maar kan 'n probleem vir die persoon aan te mentor, veral as die mentor is oorweldig met ander verantwoordelikhede. Baie restaurante gebruik stadige nagte vir hierdie tipe van opleiding. Hands-on met Toesig Die omgekeerde van die werk skaduwee, hierdie metode het die leerling die verrigting van die werk onder toesig, sodat die mentor om te onderrig en korrek op die vlieg. Dit is gewoonlik die finale opleiding metode wat gebruik word voordat die leerling bekwaam genoeg is om take te hanteer op hul eie geag. dokumentasie Jy sal een of ander manier om die opleiding proses te dokumenteer as jy gaan benodig. Tradisioneel sou jy dit doen met papier rekords, maar baie restaurante dikwels hierdie moeilike en duur om te onderhou. Gelukkig bestaan ​​daar nou 'n aantal web-gebaseerde hulpbronne wat maklik is om te wysig en te versprei is. Hierdie oplossings kan so eenvoudig wees soos 'n gedeelde aanlyn dokument, of so kompleks as 'n hele aanlyn opleidingstelsel wees. Daar is talle generiese opleiding materiaal aanlyn wat maklik aangepas kan word om jou spesifieke besigheid. En Waitrainer aanlyn restaurant opleiding bied 'n web-gebaseerde stelsel vir jou opleiding daardie werknemer vordering spore en vergemaklik die verspreiding van inligting. Dit gesê, rekord alles. Nie net sal dit help met die opstel van duidelike verwagtinge, maar dit gee jou 'n rekord vir elke werknemer, sodat jy vordering kan monitor, terugverwys as wat jy kan evalueer en hersien jou plan, en jouself te beskerm teen regsgedinge. Weereens, dokumenteer alles. Dit is belangrik. Jou materiaal moet duidelik en bondig, in eenvoudige, maklik om taal te volg. Skryf stap-vir-stap-instruksies vir elke taak, maak nie saak hoe gering ook al mag lyk. Die uitwissing van dubbelsinnigheid is die uiteindelike doel. Dit sal vervelige op die eerste, maar sal makliker kry met die tyd. In die finale segment van hierdie 3-deel reeks Siek bespreek hersiening en evaluering van jou opleiding plan. Vir meer inligting oor hoe Waitrainer + webgebaseerde opleiding jou restaurant kan help, besoek ons ​​webwerf. Was hierdie artikel nuttig?


No comments:

Post a Comment